Terapi Diri.

As salam w.b.t

Hello hello..rindu kt belog sebenarnya tapi apakan daya , line wifi selow ya amat.. Aduhhh..baru je langgan pakej wifi gold celcom,ambik dengan portable wifi yang boleh diusung ke sana ke mari tu. Entahla nak salahkan line tak patut jugak sebab sebelum ni okey je guna..cuma sejak 3 hari lepas kalau bukak laptop, mula la browser tu dok berpusing pusing..eh..mcm nak nyanyi lagu Didi & Friends pulak yeeee.  Mungkin ke sebab kat tempat emy ni cuaca asyik nak Hujan je..mendung aje...tak pun sebab data limit memang dah abis..kwangg kwangg *gigitjari*

Pastu tadi nak beli barang di zalora. Nak pesan untuk kawan sambil2 tu TER -berkenan la kat satu barang ni. Pikirkan ada dapat promo code sempena birthday haritu..jadi nak guna la,sampai je nak place order, tak dapat. Kuar tab kecik menyatakan yang ada problem dengan promo code.  Dah nape? Ishhh..bagi hadiah tapi dok main tarik tarik pulak kan. Sebab nak tahu, maka emy call la pihak zalora.  Owh..rupanya kalau dah masukkan sekali code tu pastu tersalah, restart balik..pastu order lagi sekali maka tak valid la code ituu..kesahnya kan. Pastu operator yang melayan emy tu cakap akan send balik code tu kt email. Nasib baik tnye proses berapa hari, ingt boleh la tunggu sekejap sebab nk order jugak harini.  Di jawabnya tunggu 1 - 2 hari bekerja.. Alosss nasib baik tanya.. Kang berjanggut tunggu kat sini.. Bukan apa, alang alang dapat mesti la nak guna kan.. Maka emy proceed untuk barang kawan saja la. Sebab barang emy tu dipilih sebab pikirkan ada promo code birthday tu. Jadi,tengok nanti kalau rajin nak order lagi lepas dapat promo code yang baru kannn.

Hari Jumaat yang mulia ni,bagi relax sikit budak2. Jadi emy keluar kan warna air. Seronok dorang.  Yela..warna warni pastu jarang jarang jugak cikgu bagi pegang berus warna ni kann. Cikgu pun tak melepas kan peluang berterapi menggembirakan hati. Melukis jugak,tapi sesuka hati jekkk yang penting bila tanya anak-anak dorang tahu apa yang cikgu lukis.  Kira okey la tu kannn, tak pula cakap pokok bunga tu pokok kelapa,ye dakkkk?

Terima kasih kerana sudi baca!!!💋

Google pun wish birthday!

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

eh eh..terseronok pula tengok Google ni wish birthday jugak. hee :D saja nk perasan syok sendiri dengan teknologi canggih zaman kini. gitewww~  


Jarang emy bukak laptop di sekolah kecuali nak guna powerpoint, video atau buka cerita/lagu kanak-kanak untuk murid-murid. Tapi harini, sementara ustaz masuk untuk subjek Pendidikan Islam, emy bukak la laptop sebab kena siapkan satu laporan harini, kena download tapak dari email dulu. Emy juga jenis yang suka page Google yang memang page default untuk google chrome emy ni.  Selalu ada gambar-gambar yang menarik, tambah yang boleh play. Kadang tu, yang boleh main..macam game. Suka pulak buka. Harini bukak tengok ada gambar cake dan cupcake ala doodle gitu, gerakkan cursor..ada wish happy birthday cik! haa..setiap gambar di page utama Google juga mesti ada maksud,macam sebelum ni gambar piano pastu klik di bawa ke page pasal sejarah piano tu. Untuk gambar cupcake tu, emy click dan di bawa ke akaun Google Plus emy sendiri. Haha..kagum sekejap, internet secanggih ini ya.  Dan pulak, mesti hanya emy je kan boleh tengok cupcake comels tu, sebab akaun emy..orang lain dapat tengok apa ye? terpikir tang tu pulakkk :P




Banyak tahun jugak, tarikh hari lahir emy jatuh pada hari cuti.  Tahun ni je, tahun yang jatuh pada hari kerja. Alaaa... kan. Tapi sama je, bila berjauhan dari orang yang tersayang, sama jugak. Pagi-pagi lagi dapat ucapan dari rakan sekerja. Alhamdulillah, ada yang ingat.  Semoga apa yang mereka doakan yang baik2 untuk emy akan dimakbulkan dan semoga mereka pun mendapat balasan yang baik. Aminn ..amin ya Rabbal alamin.
haa...ustaz yang masuk mengajar siap cakap lagi, sama tarikh lahir dengan Justin Bieber..wah wahhh... kann. Pastu sama tarikh lahir dengan sorang rakan sekerja juga hari ni.


Emmm..what to do ye nak celebrate birthday ni. Sesaja je yang reward diri sendiri. Dah la banyak menangis dua tiga hari lepas, urmmmmm...


Terima kasih sudi baca!

Mood Dukalara | 1 Mac

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Beberapa hari tak menjenguk blog, cikgu emy membawa hati yang sedang berdukalara :P Sempat temankan bff ke Kota Kinabalu, atas urusan visa.  Lepas tu, emy balik KL jumpa suami sambil hantar adik yang datang sini temankan emy kejap. Dalam waktu sedih, memang kita akan cari tempat yang mampu menenangkan kita. Dan amy pilih ke pangkuan suami. Belom rezeki untuk tinggal sebumbung, maka korbankan masa, tenaga dan wang ringgit yang utamanya untuk ulang alik berjumpa suami. Kalau tak buat apa-apa, hati makin sedih, jiwa makin lara takde gunanya.  Semua orang kejar kebahagiaan kan. 

Goodbye Februari and welcome March!
Semoga hari-hari mendatang akan lebih baik.

1 Mac
Selamat ulangtahun kelahiran yang ke-27.
Alhamdulillah atas nikmat hidup ini pada Dia yang Maha Berkuasa Maha Besar Maha Suci Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang serta Maha Memakbulkan doa HambaNya. 
Saya masih berusaha dan berdoa dikurniakan cahayamata yang sihat & soleh/solehah serta dapat tinggal sebumbung dengan encik suami. 


Terima kasih kerana sudi baca!