Kisah Terawih

As salam

Alhamdulillah malam ni aku berkesempatan menunaikan solat terawih di surau, berjemaah dengan orang kampung ni.
Bila terawih jemaah ni terusik la di hati kenangan lalu.

Kisah I
Masa kecik dulu selalu ikut nenek g terawih. Masa darjah 1 @ 2 cmtu la...sampai ke sekolah menengah.  Kalau nenek tak bawa,Tok Su n Tok Wan sebelah rumah yang bawa. Sekarang, semua dah takde.  Nenek.. Toksu n Tok Wan dah kembali ke rahmatullah.  Perkhabaran mereka dah takde mesti aku dapat time aku takde kt kampung..takdapat balik... Emmm..alfatihah untuk mereka. Jadi...setiap kali terawih d surau.. Pastu nampak anak-anak kecil dengan nenek mereka (jarang yg pegi dgn mak sebab mak dok mengasuh adik kat umah,betoi dak? ) mesti aku teringat arwah nenek, Toksu and Tok Wan yang mengajar aku untuk solat jemaah dan solat terawih...rasa kenangan tu sgt fresh seakan aku masih kanak - kanak lagi. Menambahkan lagi kenangan Indah di setiap kali Ramadhan.

Kisah II
Okey kisah ni sesaje je nk cite mengimbau kenangan Ramadhan dulu dulu ihikkss =_= Dok ikut nenek, Tok Su, Tok Wan g terawih.. Tanpa sedar wujud perasaan cinta monyet.  Aku bukan jenis budak bising sejak kecik. Memang pemalu n rendah diri. Aku selalu intai sorang mamat F ni yg lebih tua 4 atau 5 tahun cmtu la.  waktu sekolah aku selekeh gila.. Datang dari family susah..memang takde org nk pandang la kn..pstu sekolah menengah kitorg lain2 sekolah jadi waktu terawih je la leh intai selak langsir huhuhu. Tapi mamat F selalu kejap je dia ada...waktu balik mesti lesap. Pi main mercun agak nya dah  kategori dak nakai jgk. Tapi budak budak kategori ni la yg selalu hawt igauan si gadis remaja ..tau takpe :p
itu cerita monyet..terimbau sekilas lalu xde perasaan serius dah pun.. Mamat F tu pun dah kawin dan syukur alhamdulillah aku pun dah kawin dengan Mr. F a.k.a Mr.Fariz. Adik -adik yg pi terawih jgn ikut perangai hakak ni main selak langsir. Jadi muslimah sejati in sha Allah dapat imam keluarga yang selayaknya...

Okey.tu saja nk cerita. As Salam!  😉😉😉

Kenangan 1 Mac.

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

sempena 1Mei ni nak update pasal cite 1 Mac yang baru sebulan berlalu.
Ekceli bulan Mac tahun ni kan..rasa happiiiii sangat. banyak good things happen dan seronok sangat. Alhamdulillah. Mungkin itu la dinamakan nikmat RINDU.  bila lima bulan tak jumpa encik suami. dapat jumpa sebulan tu..seronok sangatt.

okey..back to the topic
1 Mac yang lepas jatuh pada hari Ahad kan kann..so macam biasa encik husband wish malam tu pastu kawan-kawan wish esoknya. its going usual..and enough to me because my husband is here for me. dah ler anniversary kawen 2x tak sempat celebrate sama..birthday kali ni bio ler melimpah ruah cinta itu kannn. 


Pastu geng-geng kuarters ni plan nak buat barbeque dengan alasan my encik husband ada kat sini. okey..i ikut je la..memang tak syak pape, memang kami ni suka buat makan-makan, berkumpul. serius, i can't dream for more happiness..its really enough when my husband is here. 

Rupanyaa...geng-geng kuarters ni dah order kek dan majlis makan-makan tu memang special to celebrate my birthday and encik husband 10 feb.. terharu sangatttt.. lepas semua wish, encik husband dengan busuk hati nya gi siram i dengan mineral water...waaa..sejuk kot. makan-makan kt bawah open air..malam lak..ishh..basah kuyup malam tu tapi happy ;)


dapat kek hello kitty. cantik sangat, sayang nak makan. tapi sebab kek cheese kegemaranku, habis jugakkk 


  
  baby bambam!

    
birthday tahun ni dapat dua hadiah. yiippii..mmuahhh sayang en.husband.
dapat hadiah ni sebelum bithday lagi..sebab encik suami yang excited nak bagi. bolehh?

sekian cerita hariniii 

Not in a good mood :(

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...


Kadang-kadang bila kita bercakap 
Kita dah tak peduli perasaan orang lain
Yang kita tahu,hanya pasal diri kita sahaja


Kita bahagia, itulah yang kita luahkan
Tanpa sedar orang yang mendengar sedang dalam kesedihan


Macam itula juga bila kita berada di tempat yang mendengar.


Bulan April
musim eg tukar
sangat berharap dapat pindah
Dan hidup sebagai suami isteri macam
pasangan lain dengan encik suami
#PRAYFOREGTUKAR
#PRAYFORRIZMYRALOVE