Bawal Playnomore - RM40 3 helai

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Terikut dengan trend sekarang, macam-macam style tudung memuncak naik. Dari bawal hingga lah ke shawl. Ikut keselesaan dan membawa personaliti masing-masing kan. Iols pun dah terikut pakai shawl sejak zaman belajar lagi, zaman belit2 simple je dulu. 

Tapiiiiiii..iols tetap simpan tudung bawal lagi dalam almari tu. Biasa iols ni akan pakai tudung bawal untuk nampak kiut sikit..haha..alasan tak agak-agak. Its true, kalau iols pakai tudung bawal, terus rasa TER-muda 10tahun..macam budak sekolah gituu. Dan iols akan pakai tudung bawal masa aktiviti sukan. Senang nak buat aktiviti kan.


Tudung bawal yang iols ada tu yang biasa-biasa je. Tapi, bila tertengok pada satu tudung bawal ni, terus jatuh hati.  Warna-warna cantik. Flowy je tengok si pemakai. Plus, ada corak playnomore lagi! tak dapat beli tas tangan playnomore, dapat pakai di kepala pun tak pela. Ada sesuatu macam aura funky terasa gituhhh.


masa jalan-jalan di Sipitang.

 buat diri rasa nak selfie je.
sebab materialnya yang senang dibentuk dan diuruskan.



corak di kepala.


merasai hembusan angin
apabila selesa, yakin dan gumbiraaaa


pilihan warna yang ada.


Memahami sikap pembeli sekarang, kalau nak shopping mesti tanya mak adik kakak dulu, takpun kawan di tempat kerja "eh..senah, tengok tudung ni lawo..mai la kita pakat beli..pilih-pilih" tak gitu kannn. nahhh SINI ada bagi promosi RM40 untuk 3 helai dan FREE POSTAGE. Jimat banyakkk okey.  Takyah susah-susah, pi whatsapp je nombor yang tertera tu, jangan risau anda akan dilayan dengan baik hokeyh..mihmihhh~~

Rehat dulu 6 bulan.

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Emy ni dah kawin tiga tahun lebih. Jadi, perasaan nak jadi ibu sangat membuak-buak. Even orang yang kahwin sebulan pun dah terus pikir nak pregnant kan. Ini pulak Amy yang dah dua kali keguguran..sedih sangat!  Astaghfirullahalazim..tarik nafas dan cepat-cepat fikir positif biarpun agak sukar waktu sekarang :(



Doktor ada cakap supaya rehat dulu selama 6bulan. Emm..sengih je la depan doktor sambil berdoa supaya rezeki mengandung datang cepat dan masa sesuai di mana rahim dah betol-betol pulih balik.


Harini genap 49hari selepas keguguran, pun masih berstoking. Stoking kaler lain-lain ni memang sepasang ye, beli kt daiso, parkson Miri sebelum masuk panggung tengok cite Dilwale. Panggung kan sejuk aircond, time tu belom cukup sebulan lepas keguguran lagii. Makanya, baik pakai stoking tebal. baru selesa ya dongg!


and OMG! berat badan pun laju je naik mendadak. Masa pregnant dan alahan tu berat 46kg sekarang dah cecah 50kg. emm..emmm..memang kena on mode diet la.  Kalau tak, dibiasakan dengan angka 5 tu makin syok la meningkat tanpa segan silu naik ke angka 6 pulak kanggg. Huhu, emy ni bukan apa..orangnya rendah kiut-kiut..kalau dah cecah 50kg - 58kg nanti mau "comel sesangat" tambahan pula, emy kena maintain berat untuk trying to conceive back. 


Nak pergi joging, tak kuat semangat patriotik lagi..asyik malashhh aje.  Cuma sekarang ni, cuba buat satu perkara je iaitu elakkan makan makanan berat pada waktu malam.  Sebab emy perasan sekarang ni selalu sangat lapar, jadi waktu malam pun makan nasi, without limit time..pukul11 pun boleh senduk makan nasi lagi..semata-mata nk wt geng makan dengan encik suami masa die datang haritu,terus menjadi kebiasaan walau die dah balik KL sekarang. sobssss!

Selamat Hari Lahir Abang!

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

10 FEBRUARI 2016. Hari ini hari ulangtahun kelahiran encik suami yang ke -29. Alhamdulillah, abang masih dengan sayang. Sihat, setia dan sentiasa menyayangi dan mencintai. 



Semoga sentiasa sihat dan terus bersemangat dalam kerja.

Semoga cinta dan kasih abang sentiasa mekar untuk sayang.
Rindu yang mendalam semakin utuh.
Cinta dan kasih yang menggunung jua la balasan dari sayang.
Rindu di denyutan nadi ini.


Semoga kita akan terus dekat dan dipermudahkan urusan untuk kita tinggal sebumbung dan bersama-sama menjadi suami isteri sepenuh masa.
Untuk kebahagiaan abang, semoga sayang dapat menjaga makan pakai abang, dan ada di waktu abang lelah dan sakit.

Semoga abang akan terus kuat untuk berada di samping sayang,
menjadi penguat sayang
menjadi penenang sayang
terus sabar dan tabah menghadapi setiap dugaan yang mendatang.


Alhamdulillah, sempat buat kek birthday untuk encik suami masa dia datang minggu lepas. 
Walaupun in advance, takde lilin dan tak berhias pun kek ni.
Sebab encik suami suka makan, saya buat kek cheese ni kali kedua, jadi tak sempat nk improve skill lain lagi.  Dah la suke hati buat snowy yang over macam ribut tebal tu.
  Semanis cinta untuk mu cayang!!


dan semoga abang dan sayang diberi peluang untuk mendukung zuriat sendiri.
Sayang tahu abang sukakan budak-budak. 
In sha Allah masanya akan tiba.
Aminnn.


p/s : dah tak sanggup rasanya berjauhan camni. 
Agak tertekan dengan keadaan berjauhan ni.
Rindu ..risau..sentiasa ada di hati kami.
sangat berharap supaya permohonan tukar kali ini diluluskan :(