Rekreasi di petang hari.

Dulu masa BIG iaitu Bina Insan Guru..bakal-bakal cikgu didedahkan dengan pelbagai aktiviti mencabar termasuklah aktiviti air seperti berenang dan berkayak. Ok..bab berenang kite biarkan di angin lalu sebab tak mencapai keyakinan diri untuk berenang. Pembelajaran tidak berhasil. Yang berkayak je menunjukkan hasil positif dalam diri cikgu amirah ececee..eleh..petik jari je kan,ye dak pada orang orang yang suka main air mesti cepat dapat kannn.haha

Petang tadi balik melawat kuarters sekejap..lepas tu ada ex-student datang bawak sampan kayu tu..tak tau apa nama betul tapi orang kampung ni panggil "gubang"..hah..apelagi meloncat kegembiraan la cikgu amirah =_=


Akhirnya keputusan emy dan seorang kawan untuk keluar di waktu petang menjadi riadah yang sangat bermanfaat.Yes!

dayung sampan..dayung dayung sampan..
~sambil nyanyi nyanyi :P


haa..kanan ke kiri ni??

Akhirnya..habis satu round padang kami pusing..



Ini masa banjir, sekarang..hari ini..alhamdulillah, sekolah dalam proses membersihkan kawasan sekolah dan kelas aliran perdana dah berjalan seperti biasa ;)




 p/s : cari HIKMAH di sebalik UJIAN.
cari BAHAGIA di sebalik KEDUKAAN.

Yeayyy! dah sekolah

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Percaya tak, emy excited betol nak g sekolah. haha..sebabnya kebosanan ya amatttttt~

Harini dah buka sekolah, tapi murid prasekolah masih cuti sebab cikgu dan ppm sibuk mengemas.  Kami berdua sibuk la kemas-kemas kelas sebab fikir esok suruh anak-anak prasekolah datang..laa..laa...sekali GB bagitau esok anak-anak tak payah datang lagi..yehhuuuuu ni bagi peluang untuk cikgu siapkan kerja terbengkalai seperti siapkan jadual kelas dan bertugas dalam kelas tu...yeayy..seronoknya pergi sekolah! haha...


Tadi, ubahsuai kelas dari yang asal.  Excited lak tengok kedudukan baru ni.  Yela, dulu pun best jugak, tapi sekali dua tiga kala kena la ubah sikit bagi pandangan mata ni berjimba kegembiraan. dah la kelas prasekolah ni pesen yang colourfulnye tu..haa..leh bayangkan kelas prasekolah camne, jadi barulah jiwa dan perasaan cikgu pun ceria seperti pelangi yang colourful tuuu.   


Ok la, nak rehat jap sebelum Asar ni.  sambil kepala otak dok pikir-pikir hadiah yang sesuai yang nak diberi pada anak kawan yang bakal menyambut ulangtahun pertama, Its Ryaner's Turn 1! .  hmmmmm..ada suggestion tak? bajet dalam harga rm100-120. Limbang tak banyak pilihan, jadi emy dok survey online je la ni. Kalau sesiapa pernah beli toys online gitau yerr..plisss..plissss 

Cikgu..where are you??

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

hahaha..sungguh mencuit hati pula kakak kepada Ilma Khalisa yang bernama Umairah ni. kejap kejap mesti tanya..'cikgu..where are you' bila emy hilang dari pandangannya dah anak teacher,dari 4 tahun lagi dah diajar english education.  Its so comel sebab Umairah ni seorang yang aktif, menjerit sana sini tapi bila nak apa-apa mula la dia lembutkan suara tetibe.  'Cikgu, where are you'.. "cikgu, saya nak main game..plissss"


Ilma ni pun bila main-main ngan dia, emy mula kira one..two..three...dia mesti angkat tangan kanan pastu gerak-gerakkan tangan macam tengah mengira.  Waaa...deols so cute. Pasni emy pn nak start ajar anak dari kecik.  Masa kecil la otak anak-anak sangat fresh untuk terima pelajaran.  Jadikan rutin dari kecil supaya nanti besar minatkan education gituu. 


air dah banyak surut..tapi letrik belom ada.  Payah juga kalau duduk di rumah takde letrik. Kerja pun tak dapat buat kann.